Använd Rut-avdraget vid hemstädning i Falun

När du vill överlåta din städning hemma till en professionell städfirma i Falun kan du vända dig till oss. Vi kan erbjuda dig hemstädning till ett rättvist pris. Här nedan kan du läsa mer om hur du kan använda RUT-avdrag för att minska kostnaden på din hemstädning.

Att städa hemma är något vi alla behöver göra för att bostaden ska vara ren och fin vi kan trivas i våra hem. Många har valt att anlita en städfirma för sin hemstädning för att kunna frigöra tid och samtidigt får sina hem ordentligt städade. Genom att använda sig av RUT-avdrag får fler möjligheter att anlita städhjälp. Om du planerar att anlita en städfirma för att utföra hemstädning i Falun kan du kontakta oss på RH Städ AB som är specialister på alla typer av städtjänster.

 

Så här fungerar RUT-avdrag för hemstädning i Falun

När du anlitar ett städföretag för din hemstädning har du som privatperson rätt att göra ett RUT-avdrag. Ett RUT-avdrag är ett skatteavdrag som får göras för hushållsnära tjänster som bland annat städning. Skatteavdraget är på motsvarande 50 % av arbetskostnaderna upp till maximalt 75 000 kronor per år. Avdraget sker direkt på fakturan från din städleverantör vilket innebär att du inte behöver ligga ute med pengarna och dessutom att du slipper all administration kring avdraget.

 

Tänk på att RUT-avdrag och ROT-avdrag räknas ihop och får tillsammans maximalt uppgå till 75 000 kronor per år, varav maximalt 50 000 kronor får vara ROT-avdrag.

 

Villkor för att erhålla RUT-avdrag

För att kunna erhålla ett RUT-avdrag när du anlitar ett städföretag för din hemstädning i Falun behöver du uppfylla vissa villkor, som vi sammanställt nedan.

 

  • Du behöver vara folkbokförd i Sverige och vara obegränsat skatteskyldig.
  • Bostaden ska vara en permanentbostad eller ett fritidshus som används av dig själv eller dina föräldrar.
  • Du måste vara myndig eller fylla 18 år senast innan beskattningsåret är slut.
  • Du ska ha betalat minst motsvarande belopp i skatt under året.
  • Du behöver ha utrymme kvar av det totala belopp som du kan göra skatteavdrag för varje år.

 

Vi kan hjälpa dig med din hemstädning i Falun

RH Städ AB är en lokal städfirma i Falun som utför tjänster åt bland annat privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Vi har yrkesutbildade och erfarna städare som utför arbetet enligt gällande branschnormer och med högsta kvalitet. Vi använder endast miljövänliga rengöringsprodukter för att dels minimera påverkan på miljön men också för att personer med allergier eller husdjur inte ska uppleva olägenheter av vårt rengöringsmedel. 

 

Om du vill anlita oss för din hemstädning i Falun kan du använda dig av formuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi göra en städanalys, höra dina önskemål och bistå med konsultation kring din städning. 

Trött på att städa? Låt oss hjälpa dig!

Det är få saker som slår känslan av ett städat och väldoftande hem. Håller du med oss men är trött på att städa själv? Kontakta då oss så återkommer vi så snart vi kan med ett förslag till just dig!